Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Santiago Bernabeu
Real verliest meteen punten
Tonnelier Caroline

Real Madrid is niet al te best begonnen aan het nieuwe seizoen.  De Koninklijke kwam op eigen veld niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Villarreal.  In een evenwichtige, maar tegenvallende wedstrijd werden de doelmannen nauwelijks aan het werk gezet en de 0-0 was dan ook niet meer dan een logische uitslag.

De thuisploeg kwam met een halve nieuwe ploeg aan de aftrap in vergelijking met vorig seizoen.  Van Nistelrooy, Emerson, Cannavaro, Cassano en Diarra kregen een basisplaats.  De geschorste Sergio Ramos werd vervangen door Raúl Bravo.  Bij Villarreal kwamen nieuwkomers Nihat, Cani en Somoza aan de aftrap.  In een evenwichtig wedstrijdbegin was er al bij al weinig te beleven.  Cassano kon eens dreigen met een kopbal, maar die ging naast.  Even later moest Villarreal-doelman Viera goed uitkomen om Van Nistelrooy het scoren te beletten.  Rond het halfuur kwamen er toch enkele kansjes.  Emerson trapte een rebound na een vrije trap van Beckham hoog over en de overkant verplichtte Senna Casillas tot een goede redding.  Ook Cani probeerde het van op afstand, maar zijn poging ging naast.  De laatste mogelijkheid in de eerste helft was voor Van Nistelrooy.  Op voorzet van Emerson kopte hij over.

Ook na de rust zorgde de Nederlandse spits voor doelgevaar.  Opnieuw besloot hij echter van dichtbij over. Villarreal reageerde via Riquelme, maar ook hij was vandaag niet doeltreffend.  Cassano probeerde het dan met een individuele actie.  Bij de afwerking liep het echter fout en doelman Viera had de bal maar voor het oprapen.  Ook een kopbal van Cannavaro net voor het uur kon de jonge goalie niet in de problemen brengen.  Na een zeldzame goede aanval van Real Madrid besloot Van Nistelrooy enkele minuten later voorlangs.  In het laatste halfuur bakte de thuisploeg er weinig van en het was Villarreal dat nog een paar keer kwam dreigen.  Senna kon Casillas nog eens aan het werk zetten en ook Riquelme en Somoza probeerden het nog eens.  Beiden zagen hun poging echter naast gaan.  De laatste kans van de wedstrijd was toch nog voor Real.  De vrije trap van Roberto Carlos werd echter gemakkelijk gepakt door Viera.  Het bleef dan ook 0-0, een billijk resultaat waar toch vooral Villarreal tevreden mee zal zijn.  Real Madrid begint alweer met een uitschuiver aan de competitie.