Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax overklast Vitesse
Jimmy Wouters

Ajax is de competitie uitstekend gestart. De Amsterdammers wonnen ook hun derde wedstrijd, dit keer met 3-0 van Vitesse. Klaas-Jan Huntelaar maakte in de ArenA zijn eerste doelpunten van het seizoen.

In het eerste halfuur konden de Arnhemmers gelijke tred houden met de ploeg uit Amsterdam. Beide ploegen kregen enkele kansen. Vooral Huntelaar en Babel misten enkele opgelegde mogelijkheden. Op het halfuur was het dan toch raak. Na slecht uitverdedigen van Knol, kon Huntelaar zijn eerste van het seizoen tegen de netten prikken. Ajax drukte door en besliste voor rust nog de wedstrijd. Met een hard schot verdubbelde de Spanjaard Roger in de toegevoegde tijd de score.

Na de pauze bleef Ajax domineren en kwam Vitesse niet meer in het stuk voor. Tien minuten na de herneming mocht Huntelaar zijn tweede van de middag maken. Niet veel later kreeg Knol rood te zien en was het verweer van de bezoekers volledig gebroken. Vitesse mocht dus al bij al nog tevreden zijn dat het slechts bij 3-0 bleef. [AN]