Speeldag: Speeldag 3
Stadion: De Goffert
AZ omzeilt moeilijke klif
Jimmy Wouters

AZ blijft vooralsnog ongeslagen in de Nederlandse eredivisie. De Alkmaarders waren nu ook te sterk voor NEC. In Nijmegen ging de ploeg ietwat geflatteerd met 0-2 winnen.

AZ had het hoegenaamd niet onder de markt met NEC. De Nijmegenaren speelden aardig mee en kregen in de openingsfase zelfs een aantal mooie kansen om de score te openen, maar de mannen van Mario Been waren onzorgvuldig in de afwerking. Daar had AZ aan de overzijde geen moeite mee. Op het halfuur bracht Shota Arveladze zijn ploeg dan op voorsprong.

In de tweede helft nam NEC meer risico's en kreeg het ook enkele uitstekende kansen via onder meer Denneboom, Holman en Niedzielan. Terwijl de afwerking bij de thuisploeg in gebreke bleef, nam Schaars aan de overzijde alle twijfels weg door tien minuten voor tijd de score te verdubbelen. [AN]