Yves Buelinckx (pen) 33'
1-1
2-1
2-2
63' Jonas Ivens (pen)
Datum: 10/09/2006 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Joseph Marien stadion
Union en Mechelen delen de punten
Bart Hermans

Union Sint-Gillis en KV Mechelen hebben zondagnamiddag 2-2 gelijkgespeeld in het Joseph Marien stadion. Voor de thuisploeg scoorde Buelinckx tweemaal en voor de bezoekers waren dit Asare en Ivens. Beide ploegen hadden dit seizoen nog niet verloren en kenden een behoorlijke seizoensstart. Velen hoopten dan ook op een match met spektakel. Het werd ook een zeer leuke wedstrijd met duels,doelgevaar,dubieuze fases en een interessant scoreverloop.

Het waren de Maneblussers die het best aan de wedstrijd begonnen en dan ook snel scoorden. Jean-Paul Kielo Lezi kwam in de zestien meter opduiken en kon de bal in de loop van Asare schuiven, die laatste liet deze kans niet liggen. Het werd zo vrij vlug 0-1. Mechelen was de beste ploeg in het eerste halfuur , er waren nog kansen voor Vleminckx, Asare en Kielo-Lezi maar toch konden de bezoekers de voorsprong niet uitdiepen. In het derde kwartier kwamen de Brusselaars beter en beter in de wedstrijd. Iets na het halfuur werd Tankary onderuit gehaald door Ivens, de scheids gaf een strafschop en zo kon Buelinckx de gelijkmaker aantekenen. Vlak voor rust duikt diezelfde Buelinckx op voor het doel en hij kon een voorzet vanop rechts mooi in doel verlengen. De thuisploeg ging met 2-1 de rust in.

In de tweede helft drukte Malinwa de thuisploeg helemaal weg. Asare en De Pauw gingen hoger voetballen en sloten nauw aan bij de spitsen. Zo werd de thuisdefensie direct onder druk gezet. Dit resulteerde in een stevige pressie en meerdere uitgelezen kansen. Geen van deze kansen werd afgerond. Hoe dit kwam? De bezoekers botsten op een schitterend keepende doelman Kudimbana , ze misten het tikkeltje geluk en toch ook wat scherpte voor doel.  Zo stond Kudimbana bijvoorbeeld pal op een goed schot van Kevin Geudens, liet het geluk Mechelen in de steek toen Kielo Lezi nipt over besloot en Geudens op de lat kopte, en had Malinwa meer moeten puren uit enkele vrije kopkansen.

KV Mechelen kwam op gelijke hoogte via een strafschop . Net als in de eerste helft was het een licht toegekende strafschop. Kielo Lezi ging wel erg vlotjes liggen en scheidsrechter Kasprzak wees resoluut naar de stop. Ivens nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de strafschop binnen.

Het bleef zo 2-2, een uitslag waarmee vooral de thuisploeg heel tevreden mag zijn. Beide ploegen behalen zo hun derde gelijkspel in vier wedstrijden en blijven meedraaien bovenin het klassement. Volgende week ontvangt KV Mechelen Achter de Kazerne Eupen, Union Sint-Gillis mag op bezoek bij KVSK United.