Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Allianz Arena
Bayern neemt uitstekende start
Thomas Dubois

Bayern München heeft z’n start niet gemist in de Champions League. De troepen van Felix Magath wonnen met 4-0 van een te onmondig Spartak Moskou. De grootste verdiener in de Champions League had het nochtans niet onder de markt in de eerste helft. Spartak weerde zich goed en speelde goed georganiseerd. Het eerste gevaar kwam dan ook van de bezoekers. Een foutje van Lucio zorgde ervoor dat Kahn moest ingrijpen, hij deed dat ook perfect. Bayern was meteen wakker geschud en nam de wedstrijd stevig in handen. Tot doelpunten leidde dat niet.

Het was pas in de tweede helft dat de netten bol gezet werden. Pizarro zorgde vlak na de start van de tweede helft voor het eerste doelpunt, hij versloeg doelman Kowalewski. Lang kon Spartak Moskou niet bekomen van de achterstand want meteen stond het 2-0 via Santa Cruz. Bijna stond het op het uur zelfs 3-0, maar diezelfde Santa Cruz miste. Die 3-0 kwam er toch nog via de man van de wedstrijd Bastian Schweinsteiger. De 4-0 werd rondgemaakt door invaller Salihamidzic. Bij Bayern begon Daniel Van Buyten in de basis.