Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Deportivo verslaat zwak Villarreal
Dave Sentobin

Deportivo won gisteren gemakkelijk van een ontstellend zwak Villarreal. Capdevilla was auteur van de twee doelpunten. Villarreal keert terug naar Castellón met één punt op negen en zonder één doelpunt te maken in drie competitiewedstrijden. Deportivo komt voorlopig alleen op kop van de rangschikking met zeven punten.

Caparrós begon alweer met een enorm jeugdig elftal aan de aftrap, zes spelers van 24 jaar of jonger. Riki kreeg gisteravond in de spits het vertrouwen van de coach. Al na drie minuten waaide een voorzet van Capdevilla onder de lat van doelman Viera binnen. De goalie van Villarreal was te verrast om te reageren. Depor bleef drukken en Villarreal met een onzichtbare Riquelme bood weinig weerwerk.

De kansen voor de thuisploeg stapelde zich op. Cristian, Riki en Juan Rodríguez hadden kansen voor en na rust om de score te verdubbelen. Ook de bezoekers kregen wat kansjes, maar de Israëlische doelman Aouate stond telkens op de goede plaats. Na twintig minuten in de tweede helft sloeg Deportivo erin om die tweede goal te maken. Capdevilla schoot een vrije trap van Riki voorbij Viera, meteen ook de eindstand.

Villarreal kon gisteravond alweer niet scoren en dat met spelers als Nihat, Riquelme, José Mari en Forlán. El submarino amarillo behaalde enkel een punt op het veld van Bernabéu na een matige 0-0. Deportivo springt voorlopig naar de eerste plaats in het klassement. De Galiciërs behaalden dit seizoen al een zes op zes in hun thuismatchen. Vorig seizoen won de club slechts zes thuiswedstrijden.