Stadion: Stade Yvan Georges
Thiebaut is niet te stoppen
Joeri De Ren

Virton stelde naar aanleiding van de onverwachte topper van de vijfde speeldag zijn nieuwe uitrusting voor aan de verzamelde pers en de talrijk opgekomen toeschouwers.  Maar liefst 2500 man bevolkten het kleine stadion van de Waalse club.  Een toprecette voor de bescheiden vereniging uit het zuiden van het land.

De toeschouwers waren er getuige van dat Virton het snedigst begon aan de wedstrijd.  De moedige Walen kregen echter een lesje in efficiëntie van de bezoekers.   De wedstrijd was nog geen vier minuten ver of Van Geem maakte er al 0-1 van.  Virton bleef verdienstelijk voetballen, maar rond het half uur was het Thiebaut die voor zijn ploeg de score verdubbelde en reeds zijn vijfde van het seizoen tegen de netten mikte.

Na de rust trachtte de thuisploeg alsnog de wedstrijd te doen kantelen in hun voordeel.  Er was een uitblinkersrol weggelegd voor Coppens, maar wederom waren het de bezoekers die succes wisten te boeken.  Opnieuw Thiebaut zorgde met zijn tweede van de avond en de zesde van het seizoen voor de te zware eindcijfers.

De leider won dus opnieuw zijn partij en neemt hiermee een halve optie op een eerste periodetitel.  Het dient wel gezegd dat Virton beter verdiende dan thuis met 3 doelpnten te verliezen na een toch sterke partij.  Ook werd in de coulissen reeds de vrees uitgesproken dat enkele spelers van Dender, met op kop Thiebaut - zichzelf nu reeds in de picture aan het spelen zijn van sommige eersteklassers en dat dit in de winterstop een gevaar voor de continuïteit kan opleveren.