Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Easter Road Stadium
Rangers onderuit, Hearts winnen wel
Dirk Pieters

Glasgow Rangers deed dit weekend een slechte zaak in het klassement. The Gers verloren met 2-1 op het veld van Hibernian en zien zo Celtic al vier punten uitlopen. Door de nederlaag moet het ook de tweede plaats afstaan aan Heart Of Midlothian. Zij wonnen met 0-1 op het veld van Motherwell.

Het was vooral de Nieuw-Zeelander Chris Killen die er een zwarte dag van maakte voor de Rangers. Hij scoorde beide doelpunten voor de Hibbs. Killen scoorde al na acht minuten de openingstreffer. Pas in de tweede helft konden de Rangers iets terugdoen en bracht Filip Sebo de stand opnieuw in evenwicht. Tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Killen voor de voorsprong. Dat was tevens ook de eindstand. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen Killen, die twee keer scoorde, en Bardsley rood.

Heart Of Midlothian won uit bij Motherwell door een doelpunt halverwege de tweede helft van Jamie Mole. De ploeg gaf de voorsprong niet meer uit en handen. [AN]