Speeldag: Speeldag 3
Stadion: El Sardinero Santander
Barça haalt het vrij makkelijk van Racing
Dave Sentobin

De thuisploeg begon wervelend aan de partij. Racing kwam dicht bij de openingstreffer, maar het doelkader of de doelman stonden telkens in de weg. Alweer de duivelse Kameroener Eto’o zorgde voor de openingstreffer. De thuisploeg bleef nog gevaarlijk op de tegenaanval. Maar een rustig Barcelona klaarde de klus in de tweede helft. Barça behoudt het maximum en Racing blijft met nul punten en nul goals achter.

Racing begon enorm sterk aan de partij. Munitis kwam in de eerste minuut al gevaarlijk voor doelman Valdés en enkele minuten later schoot Rubén op de paal. Nog voor het kwartier knalde Melo eveneens op het doelkader. Even later rondde diezelfde Melo bijna een mooie tegenaanval af van de thuisploeg, maar de Catalaanse doelman was paraat. Even later zorgde Eto’o voor een mentale tik. De Kameroense aanvaller schoot de bal met enigszins wat geluk voorbij doelman Toño die in de fout ging.

Na de goal van de blaugranas was de thuisploeg niet echt gevaarlijk meer. Barça kreeg nog enkele kleine kansen, maar Messi en Eto’o faalden bij de afwerking. Vlak na rust testte Ronaldinho tot twee maal toe de reflexen van doelman Toño. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg kwam er pas na twintig in de tweede helft. De ingevallen Juanjo schoot voorlangs.

Tien minuten voor tijd omzeilde Aganzo keeper Valdés, zijn schot werd van de lijn gehaald door Márquez. Als de gelijkmaker niet valt aan de ene kant, dan scoort Barça gewoon aan de andere kant. In de 83ste minuut zorgde de Fransman Giuly voor de bevrijdende 0-2. Net voor tijd legde Toño de ingevallen Gudjohnsen nog neer in de zestien: rood voor de ongelukkige doelman. Ronaldinho verschalkte gemakkelijk gelegenheidsdoelman Melo vanop elf meter.