Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda speelt Ajax droog naar huis
Jimmy Wouters

Voor het tweede jaar op rij heeft Roda JC thuis weten te winnen van Ajax. De Limburgse zege (2-0) was verdiend te noemen, want de ploeg uit Kerkrade was op alle fronten de meerdere van de Amsterdammers.

Roda begon een stuk gedrevener aan de wedstrijd. Die felle start leverde al na zeven minuten een doelpunt op. Uit een vrije trap kon Davy De Fauw aan de tweede paal geheel ongedekt inschieten. Roda bleef vervolgens de bedrijvigste ploeg en was vooral op stilstaande fases erg gevaarlijk. Zo waren Augustien en Oper nog dicht bij een tweede treffer. Ajax liet tot de 39e minuut niets zien. Op dat moment pakte Sneijder echter uit met een bekeken schot dat de paal trof.

Ook in de tweede helft begon Roda furieus aan de wedstrijd. De Limburgers kregen al vrij snel een goede mogelijkheid, maar de inzet van Adil Ramzi werd knap gestopt door Stekelenburg. Ajax kon z'n wil maar niet opleggen en dat leidde al vlug tot frustraties bij de bezoekers, waardoor scheidsrechter De Bleeckere enkele gele kaarten moest boven halen. Halverwege de tweede periode kon Oper na een listig genomen vrije trap dan de score verdubbelen. Ajax probeerde vervolgens nog om de bakens te verzetten, maar de ploeg was op geen enkel moment meer gevaarlijk. [AN]

Belgen op het veld:

Roda: Kujovic, De Fauw (gewisseld in 79'), Vandamme, Lachambre (ingekomen in 71'), van Tornhout (ingekomen in 92').

Ajax: Vermaelen.