Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi stunt net niet tegen Anderlecht
Thomas Dubois

Anderlecht kon vrijdagavond niet winnen van Charleroi. De ploeg van Vercauteren speelde 1-1 gelijk op het veld. Op geen enkel moment kon Anderlecht aanspraak maken op de overwinning en op het einde kreeg het nog het deksel op de neus via Camus. Anderlecht kwam toen pas wakker en slaagde er toch nog in om de gelijkmaker te scoren via Goor.

Bij Charleroi begon de 16-jarige Fragapane aan de wedstrijd, hij trainde nog maar één keer mee, maar overtuigde trainer Mathijssen toch al van z'n kunnen. Vanderhaeghe raakte fit en begon gewoon in de basis. Topschutter Tchité begon op de bank, Frutos kreeg de voorkeur. De eerste helft was een mager beestje zonder echt grote uitgespeelde kansen. Charleroi speelde goed georganiseerd en ving Anderlecht goed op. De eerste opschudding kwam er na tien minuten, Vanderhaeghe trapte na maar kreeg slechts geel en bezorgde trainer Mathijssen zo opnieuw stof ter discussie.

Voetballend kreeg Charleroi enkele kleine kansjes via Camus, Smolders en Oulmers. Hun pogingen werden telkens gepakt door Zitka of gingen naast. Anderlecht kreeg kort voor rusten één schamele poging van Frutos. Zijn kopbal kon doelman Luzi amper bedreigen. Een lob van Biglia zorgde voor weinig groot gevaar. Een 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Hetzelfde spelbeeld na de rust, Anderlecht zocht naar de opening maar vond die niet. Aan de overkant kwam Charleroi er het gevaarlijkst uit via opnieuw Camus en Oulmers. Een schot van Hassan ging ver naast. Even na het uur was het Charleroi dat de betere kans kreeg. De kopbal van Ciman werd fraai gered door Zitka die alweer z'n kunnen etaleerde. De weinige kansen in de tweede helft bleven voor Charleroi, alweer Oulmers zag z'n poging gered worden door Zitka. De eerste kans in de tweede helft voor Anderlecht kwam er tien minuten voor affluiten, de kopbal van Frutos landde recht in de handen van Luzi.

Kort voor tijd kwam de verdiende 1-0 er dan toch. Na wegkoppen van Deschacht belandde de bal tot bij Smolders, die Camus bediend, die twijfelde niet en scoorde. Een verdiende voorsprong voor Charleroi. Anderlecht bleef niet bij de pakken zitten en ging volop op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Een hoge bal werd door Goor op de slof genomen. Die bal belandde onverwacht nog in doel en zo sleepte Anderlecht in laatste instantie nog en punt uit de brand. Een harde domper voor Charleroi, dat meer verdiende. [AN]