Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen houdt Kortrijk op een gelijkspel
Giovanny Saelens

Zaterdagavond ontving AS Eupen het West-Vlaamse KV Kortrijk. Kortrijk kon in deze verre verplaatsing een punt pakken. De eindstand was 1-1. Keller scoorde voor Eupen en Gezelle maakte het enige Kortrijkse doelpunt.

Eupen begon als de betere ploeg, maar de eerste kans kwam voor Kortrijk. Nicolas Gezelle schoot de bal ver naast. Aan de overkant kreeg Vinamont een kans, maar ook zijn schot ging ver buiten het kader. Eupen bleef het doel van Vandoorne bedreigen. Vandoorne hield de bal met een mooie reflex uit doel en de rebound van Keller ging naast, maar Keller stond toch buitenspel.
Keller bleef de gevaarlijkste man. Vandoorne moest zijn afstandsschot uit doel houden. Ook Geraerts kreeg een kansje, maar de bal ging nipt naast. Twee minuten later kwam dan toch de verdiende voorsprong. Demets kon de bal niet goed wegwerken en de bal belandde via Keller in doel: 1-0.
Eupen bleef dreigen en Vinamont probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging naast. En als een duiveltje uit een doosje was aan de overkant Nicolas Gezelle. Hij kopte een hoekschop tegen de netten en daar was de -onverdiende- gelijkmaker. 1-1 na 25 minuten.
Dat doelpunt betekende de ommekeer voor Kortrijk en het kwam terug in de wedstrijd. Een corner van Jarakovic en Hempte met een volley, maar Wins kon redden. En in de 33ste minuut een voorzet van Xavier Chen tot bij Ujkani, maar die kopte naast. Kortrijk bleef gevaarlijk op corners. Vervaeke kopte een hoekschop over. De laatste kans van de eerste helft was voor Calvo. Jarakovic kwam opzetten op rechts en bracht de bal tot bij de Spanjaard, die naast schoot. Aan de rust stond het 1-1. Een terechte stand voor beide ploegen.

De tweede helft begon eveneens gelijkopgaand, met lichte dominantie van AS Eupen, maar zonder doelkansen. Het was wachten tot de 63ste minuut voor een nieuwe kans. Een afstandschot van Gert Geraerts ging op Vandoorne. Kortrijk kwam opnieuw opzetten en Vermast verving Ujkani. Met nog 21 minuten te gaan trapte hij een vrije trap tot bij Hempte, die in de volley het zijnet trof. En wat later schoten zowel Vervaeke als Vermast de bal voorlangs.
Het wou maar niet lukken voor Kortrijk, maar ook Eupen deed de netten niet meer trillen. Vinamont probeerde het opnieuw met een afstandsschot, maar de bal ging opnieuw naast. Kortrijk probeerde met een slotoffensief aan te duiden waarom het drie uur op de bus had gezeten, maar toch kon het niet meer scoren. Eerst schoot Vermast op Wins, en wat later kopte Verbrugghe een vrije trap van Jarakovic over. Vinamont had de laatste kans van de wedstrijd, maar zijn zoveelste afstandsschot belandde in hoekschop. De partij eindigde op 1-1.

Kortrijk scoorde onverdiend de gelijkmaker, maar was daarna over het algemeen de betere ploeg. Het scoren lukte zo vlot tegen Dessel, maar tegen Eupen scoorde Kortrijk maar één keer. Kortrijk verdiende misschien wel de overwinning, maar het haalde toch een punt in deze moeilijke verplaatsing. Kortrijk staat nu zesde, maar zondag kunnen KV Mechelen en Virton er nog over wippen. Het telt nu vier punten achterstand op leider Dender, maar de neo-tweedeklasser speelt zondag nog tegen rode lantaarn Ronse. Volgende week moet Kortrijk tegen de 16e in de stand, KVK Tienen.

Eupen speelde goed en heeft nu vijf punten uit zes wedstrijden. De manschappen van Grosjean bedreigden vaak het doel van Vandoorne, vooral op afstand. Eupen verloor dit seizoen nog niet in eigen huis. Op de zevende speeldag moet Eupen naar het Luxemburgse Virton.