Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Amsterdam ArenA
Perez bezorgt Ajax de zege
Jimmy Wouters

Kenneth Perez heeft tegen NEC zijn gram gehaald (uitslag: 2-0). De invaller snoerde met twee doelpunten namelijk de mond van zijn trainer die afgelopen week duidelijk maakte dat de tweede keus geen recht van spreken had.

Van de slappe speelwijze van de Amsterdammers die de laatste weken dominant aanwezig was, was in de openingsfase niets te merken. Ajax begon sterk, maar kon het tempo niet lang vasthouden. Het niveau zakte vervolgens dramatisch en de beste kans voor rust was zelfs voor NEC. Na een fout van Roger mocht Chris Eagles alleen af op Ajax-doelman Maarten Stekelenburg, maar de goalie keepte feilloos.

Ook na de rust mocht NEC lang uitkijken naar een goed resultaat. Ajax bleef bijzonder slordig spelen, maar gelukkig voor de Amsterdammers was Perez wel bij de les. Op het uur opende hij na een hoekschop de score. Acht minuten voor tijd maakte de Deen er op aangeven van Rosenberg zelfs 2-0 van, waardoor hij de gevierde man werd. [AN]