Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen blijft steken op één punt
Jimmy Wouters

Groningen is er niet in geslaagd zijn derde thuiswedstrijd winnend af te sluiten. De ploeg bleef in de Euroborg steken op een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Het was een heel aangename voetbalmiddag in de Hel van het Noorden. Beide ploegen creëerden veel kansen en het spelbeeld was navenand.

In de eerste periode was Groningen heer en meester. De ploeg domineerde en kwam na tien minuten dan ook verdiend op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Nevland. De thuisploeg bleef vervolgens de betere ploeg, maar onder meer Nevland en Suarez verzuimden de wedstrijd op slot te gooien.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. RKC kwam opzetten en speelde Groningen tot tegen zijn eigen goal vast. Via Janssen kwamen de Brabanders al vrij vroeg in die tweede helft langszij. RKC bleef doorduwen en was enkele keren heel dicht bij de overwinning, maar telkens lag doelman Roorda in de weg. [AN]