Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Barça omzeilt eerste klip zonder Eto'o
Dave Sentobin

Gisteravond was er één partij in de Primera División. Barcelona won die op het veld van Athletic. Gudjohnsen en later Saviola toonden zich waardige vervangers van de geblesseerde Eto’o. Barça kreeg wel hulp van de scheidsrechter die na twintig minuten al een speler van de thuisploeg uitsloot. Barcelona is even alleen leider en Athletic blijft in het sukkelstraatje.

De Basken begonnen verrassend goed aan de partij. De vroege goal maakte de verdedigende gebreken bij de azulgranas opnieuw duidelijk. Noch Zambrotta, noch Márquez konden de voorzet van Llorente opvangen en Puyol en Edmilson keken naar elkaar toen Yeste met een volley de bal voorbij Valdés schoot. De kampioen begon alweer slecht aan de wedstrijd. Maar nog geen tien minuten later kreeg verdediger Casas rood toen hij in contact kwam met Gudjohnsen. Athletic moest nog meer dan een uur met tien haar kleine voorsprong verdedigen.

Toch kon Barcelona niet echt veel kansen meer afdwingen in die eerste helft. Ronaldinho met een vrije trap en Xavi van ver konden doelman Lafuente niet bedreigen. In toegevoegde tijd werkte Ustaritz een voorzet van Gudjohnsen nog in doel. De bezoekers konden zo alsnog met een geruststellende 1-1 de kleedkamers in. Na rust kwam Barcelona veel beter voor de dag.

Een mooie doorsteekbal van Xavi werd door Gudjohnsen in doel gewerkt. Dat was de bekroning voor de Ijslander voor een geslaagd debuut als basisspeler. Een klein kwartier voor tijd rondde de ingevallen Saviola een prachtige actie van de bezoekers af. Bij Barcelona was Ronaldinho alweer een schim van zichzelf, nog slechter als in Bremen. Barcelona is nu even alleen leider met dertien punten. Vanavond spelen Real Madrid en Valencia nog.