Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Arke Stadion
Spectaculaire overwinning van Twente
Jimmy Wouters

De onafgebroken strijdlust van FC Twente heeft de Tukkers uiteindelijk de overwinning opgeleverd. De ploeg stond tot tweemaal toe twee doelpunten in het krijt, maar won uiteindelijk nog met 4-3 tegen RKC Waalwijk.

FC Twente begon het beste aan de wedstrijd, maar wist aanvankelijk geen kansen te creëren. RKC liet eigenlijk niets zien, maar scoorde wel twee keer uit het niets. Na 17 minuten kopte Zomer veel te zacht terug op zijn doelman. Janssen liet het geschenk niet liggen en opende de score. Niet veel later mocht Ikedia ongehinderd aanleggen en zo voor de 2-0 zorgen. Twente bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar was aanvankelijk niet bijster gelukkig in zijn acties. Vlak voor rust zorgde Engelaar voor hoop door een voorzet via paal binnen te koppen.

FC Twente begon sterk aan de tweede helft en hoopte op die manier om de scheve situatie vroeg recht te trekken. N'Kufo en Zomer kregen enkele uitstekende kansen, maar beide heren verzuimde om de score in evenwicht te brengen. Op het uur was het aan de overzijde dan wel kassa. Na mooi voorbereidend werk van Koenders en Reuser zorgde Janssen weer voor de marge van twee treffers.

Bij Twente wilde men echter van geen opgeven weten. De ploeg zocht wederom de aanval en werd voor die instelling beloond met  twee doelpunten binnen drie minuten (Touma en N'Kufo). In de slotfase kregen de Tukkers uiteindelijk nog loon naar werken via een doelpunt van Bakircioglu. [AN]