desDessel Sport
Yann Synaeghel (pen) 13'
1-0
1-1
44' Gabriel Persa (pen)
1-2
58' Gabriel Persa (pen)
Bart Hermans

Dessel won zaterdagavond met 2-3 op het veld van Ronse. Voor Ronse scoorden Synaeghel en Sylla. Voor Dessel was dit tweemaal Persa en Camara.

Iets voor het einde van het eerste kwartier werd Lefranc in het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Synaeghel liet deze kans niet onbenut en schoot de 1-0 binnen. De rest van de eerste helft werd vooral op het middenveld gestreden, maar echt veel gevaar bracht dit niet met zich mee. Tot kort voor affluiten van de eerste helft Tibari foutief werd gestuit door Konaté in het strafschopgebied. Zo was de tweede strafschop van de wedstrijd een feit en kon Persa zijn ploeg op gelijke hoogte brengen. Hij miste de zestienmeter niet en zo kon Dessel met 1-1 gaan rusten.

Dessel kwam veel snediger uit de kleedkamer en drukte zijn wil nu door. Bijna kwam Dessel op voorsprong, maar Peres kon de bal nog net voor de lijn keren. Even later was strafschop nummer drie een feit toen Préseaux zijn arm tegen een schot plaatste. Het was opnieuw Persa die de penalty ging nemen en hij maakte zo zijn tweede van de avond. Ronse stond zo voor een loodzware opdracht want bij die penaltyfase had Présaux rood gekregen. Vlak daarna leek de wedstrijd helemaal gespeeld want Dessel kwam op 1-3 via Camara. Camara kon scoren na een hoekschop van Christina. Nu brak de wedstrijd helemaal open. Ronse had geen geluk toen een schot van Omilianovitch op de kruising uiteenspatte. Toch was Dessel ook een paar keer heel dicht bij de 1-4, maar doelman Paul was niet van plan zich nogmaals te laten kloppen. Een tiental minuten voor tijd ging doelman Van Hoof in de fout en werd de bal voor de vierde keer op de stip gelegd. Van Hoof kreeg rood en daardoor werd reservekeeper Heilmann ingebracht voor Chrisina. Sylla nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de bal voorbij een kansloze Heilmann. Lefranc had nog de gelijkmaker aan de voet, maar het bleef bij de 2-3 na een tumultueuze wedstrijd.

Dessel komt zo weg uit de onderste regionen van het klassement en kan zich opmaken voor de komst van KV Mechelen. Ronse blijft onderaan staan en heeft dringend punten nodig om niet te vroeg veroordeeld te worden tot degradatie. [AN]