Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Willem II Stadion
Roda blijft bovenaan meedraaien
Jimmy Wouters

Roda JC blijft fraai meedraaien aan de top van de eredivisie. Nadat de Limburgers vorige week nog met 0-2 verloren van AZ pikte de ploeg nu de draad van voorheen weer op door met 0-1 te gaan winnen bij Willem II.

De bezoekers uit Kerkrade hadden in de beginfase licht veldoverwicht. Toch waren er kansen voor beide ploegen. Zo was Agustien namens Roda dicht bij een treffer. Aan de overzijde kende El Hamdaoui niet veel geluk met zijn schot vanop afstand.

Na de rust was het betere van het spel voor Willem II. De Tilburgers gingen nadrukkelijk op zoek naar de zege en kregen via Kerekes en Bobson twee goede mogelijkheden, maar telkens lag Kujovic in de weg. Van Tornhout kreeg aan de overzijde nog een goede kans, maar zijn kopbal strandde op de paal. Iets voorbij het uur waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Op aangeven van Van Tornhout opende Ramzi de score.

In de slotfase ging Willem II nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Kujovic gaf zich niet gewonnen. [AN]

Belgen op het veld:

Willem II: Sengier, Imschoot (vervangen in 46e minuut), Messoudi (vervangen in 55e minuut)

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Vandamme (vervangen in 46e minuut), Van Tornhout (ingekomen in 45e minuut), Lachambre (ingekomen in 92e minuut).