Speeldag: Speeldag 6
Stadion: DSB Stadion
AZ verspeelt punten tegen hekkensluiter
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft na zes wedstrijden zijn eerste punt veroverd. De ploeg haalde in Alkmaar een verrassend 2-2 gelijkspel uit de brand.

Van Gaal besloot een resum basisspelers rust te geven, waardoor Maarten Martens en Moussa Dembele in de startelf kwamen. ADO startte furieus en kwam al na amper vijf minuten op voorsprong. Michael Mols glipte tussen Tim de Cler en Barry Opdam door en en behield vervolgens het overzicht waardoor Richard Knopper simpel de score kon openen.

AZ herstelde zich snel. Vijf minuten na de openingsgoal moest ADO-doelman Wagenaar zich gewonnen geven op de inzet van Koevermans. AZ was vervolgens de betere ploeg, maar de bezoekers waren op de counter het meest gevaarlijk. Tien minuten voor de pauze kwam de residentieclub weer op voorsprong. Na een snelle tegenaanval was het nu Mols zelf die voor het doelpunt zorgde.

AZ ging in de tweede periode verder op zoek naar de gelijkmaker, maar had het moeilijk met het stugge spel van ADO. Twintig minuten voor tijd kwamen de Alkmaarders alsnog langzij via een kopbaldoelpunt van Kew Jaliens. AZ probeerde vervolgens nog wel om de zege thuis te houden, maar speelde te verkrampt om nog tot goede kansen te komen. [AN]