Speeldag: Speeldag 6
Stadion: De Kuip
Feyenoord met moeite voorbij NAC
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zondag in De Kuip met 3-2 gewonnen van NAC Breda. Wederom wist de thuisploeg niet te imponeren, maar won uiteindelijk dankzij het erg matte optreden van NAC-doelman Edwin Zoetebier.

In de eerste helft zag het er lang naar uit dat NAC in Rotterdam zijn eerste uitoverwinning van het seizoen zou boeken. De ploeg uit Breda speelde meer dan behoorlijk mee en was via voornamelijk Leonardo erg bedrijvig. De snelle aanvaller lag met een knappe dribbel aan de basis van de 0-1 van Rigters. Ook bij het tweede Bredase doelpunt lag de Braziliaan aan de basis. Hij lepelde de bal pal op het hoofd van Zonneveld, die er 1-2 van maakte. Het was echter aan doelman Zoetebier te danken dat NAC niet met een dubbele voorsprong de rust in ging. Bij de 1-1 greep de oud-Feyenoorder niet in, waardoor Buijs van dichtbij de 1-1 kon maken. Op slag van rust werkte hij het schot van Buijs slecht weg, waardoor Hofs simpel kon scoren.

Na de pauze ging de partij gelijkop, zonder al te veel kansen. Op het uur bezorgde Pierre van Hooijdonk zijn ploeg alsnog de overwinning. Wederom kreeg Zoetebier een schot niet onder controle (ditmaal van Hofs), waardoor de voormalige NAC-aanvaller Feyenoord de overwinning kon schenken.

In de slotfase probeerden de bezoekers nog langszij te komen, maar doelman Timmer hield de doorgebroken De Graaf nog twee keer van een doelpunt. [AN]