Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Santiago Bernabeu
Real en Atleti delen de punten in stadsderby
Dave Sentobin

Vanavond kwamen Real en Atlético niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In een beladen duel kwamen de bezoekers al vlug op voorsprong, maar Real Madrid kon nog voor rust gelijkmaken. Na rust kwam de Koninklijke met tien te staan, maar de winnende treffer kwam er niet. Beide ploegen doen niet zo’n beste zaak in het klassement.

Aguirre deed twee verrassende wijzigingen in zijn elftal. Hij gaf opnieuw de voorkeur aan Mista in plaats van Agüero en Pernía verving Antonio López. Bij Real waren er weinig echte verrassingen: Beckham, Ronaldo en Cassano startten zoals afgelopen week op de bank. De rojiblancos begonnen uitstekend aan de derby, want na zes minuten schoot Mista hen al op voorsprong. Torres veroverde de bal op het middenveld en speelde door naar Maxi. De Argentijn legde de bal panklaar met het hoofd en Mista schoot voorbij een kansloze Casillas.

Op het halfuur kon Maniche de voorsprong nog uitdiepen, maar de Portugees faalde voor doelman Casillas. Net voor de eerste fluitconcerten begonnen in het Bernabéu-stadion verstuurde Guti een magistrale pas naar Raúl die niet twijfelde en zijn revanche nam op bondscoach Aragonés. De Real-kapitein bracht de stand opnieuw in evenwicht. Net voor rust kreeg Van Nistelrooy nog een mooie kans voorgeschoteld, maar de Nederlander faalde voor doelman Leo Franco.

Onmiddellijk na rust kregen beide ploegen een kans om op voorsprong te komen, maar Guti en Torres konden de mogelijkheid niet benutten. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Real een vrije trap: Roberto Carlos trapte de vrijschop op de dwarsligger. Sergio Ramos kreeg even later van scheidsrechter Mallenco zijn tweede gele kaart voor een elleboogstoot aan Torres. Nog geen vijf minuten later had de ingevallen Agüero de 1-2 aan de voet, maar Casillas lag alweer in de weg.

Na de uitsluiting had Atlético het heft helemaal in handen genomen en was het de betere ploeg. De colchoneros bleven verwoed op zoek gaan naar de winnende treffer, maar de afstandsschoten vormden geen bedreiging voor de Spaanse nationale doelman. De thuisploeg plooide volledig terug. Ondanks de inbreng van Ronaldo kreeg de Koninklijke geen enkele mooie aanval meer bij elkaar gevoetbald. Net voor affluiten, kreeg el Kun nog een mooie kans om zijn ploeg alsnog de drie punten te geven. Hij ging alleen op Casillas af, maar zijn schot ging hoog over. Real behield het gelijkspel, maar de bezoekers verdienden zeker meer.

Real Madrid: Casillas, Mejía, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Emerson, Diarra, Guti (70’ Beckham), Reyes (65’ Raúl Bravo), Raúl en Van Nistelrooy (81’ Ronaldo).

Atlético: Leo Franco, Seitaridis, Pablo, Perea, Pernía, Luccin, Maniche, Maxi Rodríguez, Petrov (76’ Galletti), Mista (59’ Agüero) en Torres.