Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla met kleinste verschil voorbij Getafe
Dave Sentobin

Sevilla blijft aansluiting houden met de kop van het klassement. Vanavond wonnen de Andalusiërs met het kleinste verschil van Getafe. De thuisploeg had in de aanvangsfase veel moeite met een sterk Getafe, maar de goal zorgde voor de ommekeer. Sevilla staat op een voorlopige tweede plaats.

Sevilla had het eerste halfuur erg veel moeite met de hoge pressing van de Madrilenen. De thuisploeg kon ook moeilijk haar spitsen bereiken. Na dertig minuten schoot Luis Fabiano een vrije trap van Renato voorbij doelman Abbondanzieri. Na de voorsprong raakte Sevilla stilaan in haar vertrouwde spel langs de flanken. Dat leverde enkele kansen op, maar de stand bleef 1-0 tot aan de rust.

Na rust liet de Uefa-bekerwinnaar het spel aan de bezoekers in de hoop de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken in een dodelijke counter. Getafe kreeg geen uitgespeelde kansen meer, maar ook Sevilla maakte geen aanstalten om de score verder uit te diepen. De 1-0 stand bleef op het scorebord staan. Sevilla stijgt naar de tweede plaats, maar Valencia speelt momenteel nog tegen Gimnástic. Getafe blijft in de middenmoot met zeven punten.

Sevilla: Palop, Daniel Alves, Dragutinovic, Aitor Ocio, Poulsen, Puerta, Renato (90’ Martí), Jesús Navas, Adriano (82’ Duda), Fabiano (70’ Maresca) en Kanouté.

Getafe: Abbondanzieri, Paredes, Cortés, Belenguer, Alexis Ruano, Celestini, Casquero, Licht (64’ Güiza), Redondo, Sousa (72’ Albín) en Pachón (55’ Nacho).