Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Perez is weer reddende engel voor Ajax
Jimmy Wouters

Kenneth Perez heeft er weer voor gezorgd dat Ajax geen onnodig puntenverlies heeft geleden. Op het veld van FC Utrecht liepen de Amsterdammers 0-2 uit, maar gaven de voorsprong in de slotfase nog bijna uit handen. Uiteindelijk werd het 2-3.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en opende na zeven minuten al de score. Met een fraai schot verschalke Gabri doelman Michel Vorm. Ajax bleef meester in het duel waarin Utrecht aanvankelijk nauwelijks in het stuk voor kwam. Enkel Van der Gun was dicht bij een doelpunt. Het was dan ook niet onlogisch dat Ajax met een 2-0 voorsprong de rust in ging. Vlak voor de koffie kon Vorm een vrije trap van Sneijder niet onder controle krijgen, waardoor Heitinga er dankbaar 0-2 van maakte.

De dubbele voorsprong leek het einde van de wedstrijd te zullen zijn. Niets scheen erop dat Ajax nog in de problemen zou komen. De Amsterdammers controleerden de partij eenvoudig, maar waren zelf ook nauwelijks gevaarlijk. In een zinderende slotfase sloeg het spelbeeld plots om. Gregoor van Dijk maakte er vanop de stip tien minuten voor tijd 1-2 van. Even later schopte hij Sneijder in het gezicht, waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen. Marc-Antoine Fortuné bracht FC Utrecht in de 85e minuut toch op gelijke hoogte. Twee minuten later redde Kenneth Perez dan toch nog de zege voor Ajax. [AN]

Belgen op het veld:

Utrecht: Caluwé (vervangen in 75e minuut), Somers (vervangen in 62e minuut), Rossini (ingekomen in 75e minuut)

Ajax: Vermaelen.