Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 4
Kroaten winnen van Engeland
Dirk Pieters

De Engelse spelers hadden meer schrik van de spionkop van Kroatiƫ dan voor de spelers, maar dat liep verkeerd af. De ploeg van McClaren ging met 2-0 onderuit op het veld van de Kroaten. Zo won bondscoach Slaven Bilic de belangrijke ontmoeting met Engeland in groep E.

De eerste helft was Kroatiƫ de betere ploeg en moest de Engelse doelman Paul Robinson enkele keren redding brengen. De doelman was alert op pogingen van Eduardo en Niko Kranjcar. Het was de Engelse goalie die zijn ploeg in de eerste helft op gelijke hoogte hield.

In de tweede helft kregen de Kroaten opnieuw enkele uitstekende kansen, maar dit keer wisten ze die wel af te werken. Eduardo da Silva kopte op aangeven van Nico Kovac de openingstreffer binnen en negen minuten later zorgde een enorme misser voor de 2-0.  Een terugspeelbal van Gary Neville op doelman Paul Robinson stuiterde ongelukkig over de voet van de doelman waardoor de 2-0 op het scorebord kwam.

Door de overwinning komen de Kroaten nu aan de leiding. Zowel Engeland als Kroatiƫ hebben zeven punten, maar de Kroaten hebben nog een wedstrijd minder gespeeld. [THAN]