ajaAjax
groFC Groningen
1-0
1-1
56' Evgeniy Levchenko (pen)
Geert Bukkems

Ajax heeft vanavond geen fout gemaakt en de volle drie punten gepakt tegen FC Groningen in de eigen Amsterdam Arena. Het ging niet makkelijk, maar na negentig minuten stond dan toch de 3-2 op het scorebord in het voordeel van de Amsterdammers.

Ajax en FC Groningen begonnen rustig aan deze wedstrijd en daardoor was er in de eerste helft weinig te beleven, op wat kansjes van Huntelaar en een mogelijkheid van Nevland na. Het leek een saaie wedstrijd te worden en een 0-0 was niet ondenkbaar geweest.

Maar na rust kwamen de ploegen los en dat resulteerde in de 51e minuut in een doelpunt van Ryan Babel. De Ajacied kon profiteren van een misverstand tussen de Groningse sluitpost Bas Roorda en Bruno Silva. Maar binnen tien minuten stond er al weer een hele andere stand op het scorebord nadat Evgeniy Levchenko (uit een strafschop) en Luis Suárez de score hadden omgezet naar een 2-1 voorsprong voor de Groningers.

Daar bleef het niet bij, want Groningen-doelman Bas Roorda zat even later weer mis bij een voorzet van John Heitinga en zo kon Ryan Babel zijn tweede van de avond binnenschuiven. Daarna kreeg FC Groningen nog twee grote kansen om de 3-2 te maken, maar zowel Mark-Jan Fledderus als Koen van de Laak verzuimden dat.

In de tachtigste minuut was het dan toch Urby Emanuelson die de Ajacieden op voorsprong zette en tevens de eindstand bepaalde op 3-2. De jonge Ajacied haalde verwoestend uit en liet daarmee de Groningen-doelman Bas Roorda kansloos.

Belgen op het veld:

Bij Ajax maakte twee Belgen hun opwachting in de basis, namelijk Thomas Vermaelen en Tom De Mul. De Mul speelde slechts één helft, terwijl Vermaelen de hele wedstrijd speelde.