AZ wint moeizaam op het Kasteel
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar: 0-2

Sparta is er wederom niet in geslaagd om te winnen. De Rotterdammers speelden een goede partij, maar faalden in de afwerking.

AZ speelde ondermaats en vooral in de eerste periode was de thuisploeg uiterst gevaarlijk. Maar hoe goed de ploeg dit jaar ook speelt, ze vindt o zo moeilijk de weg naar het doel. Zo kreeg Oost tot tweemaal toe een uitstekende kans, maar het doelpunt bleef uit. In de 55e minuut kopte Steinsson dan de 0-1 op het bord. Tien minuten later besliste Koevermans de wedstrijd door er 2-0 van te maken.

Belgen op het veld:
Sparta: De Roover (gewisseld in 76e minuut)
AZ: Dembele (ingevallen in 65e minuut), Martens (ingevallen in 83e minuut)

NAC Breda - NEC Nijmegen: 0-2

NEC heeft z'n overwinning te danken aan aanvaller Romano Denneboom. De spits zorgde voor beide doelpunten. Bij zijn eerste treffer na zeventien minuten had hij wel de hulp nodig van Zwaanswijk en Zoetebier. Beide heren communiceerden niet, waardoor Denneboom er eenvoudig 0-1 van kon maken. Vier minuten later zorgde hij met een prachtig vluchtschot voor de dubbele voorsprong.

NAC drong vervolgens fel aan. De Brabanders kregen volop kansen, maar slaagden er niet in om die succesvol af te ronden.

Vitesse - Willem II: 1-0

Vitesse - Willem II was een al bij al saai duel. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk was de ploeg uit Arnhem niet. Op slag van rust zorgde Onur Kaya voor een zeldzaam hoogtepunt. Met een magistraal afstandsschot versloeg hij doelman Sengier.

In de tweede helft moest Willem II komen, maar de Tilburgers waren op geen enkel moment gevaarlijk.

Willem II: Sengier, Imschoot (ingevallen in 84e minuut). [AN]