Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Estadio Municipal de Balaidos Vigo
Celta troeft Valencia af
Tonnelier Caroline

Celta de Vigo heeft Valencia zijn eerste nederlaag van het seizoen bezorgd.  Een zwak Valencia kwam in de eerste helft wel op voorsprong.  De Galiciërs keerden met drie treffers de situatie helemaal om en leken zo op weg naar een eenvoudige en verdiende zege.  Een snelle tegentreffer bracht nog wat spanning, maar de gelijkmaker bleef uit en Celta haalde het verdiend met 3-2.

Valencia-coach Quiqué Florés liet aanwinsten Joaquín en Morientes op de bank starten.  Dat bleek niet echt een goede keuze, want de bezoekers moesten in het begin van de wedstrijd het spel ondergaan.  In de eerste vijf minuten kwam Celta al twee keer dicht bij de openingstreffer.  Eerst week een schot van Canobbio af op Albelda en even later strandde een verrassende uithaal van Oubiña op de paal.  Een ongestructureerd spelend Valencia kwam toch eens dreigen via de onvermijdbare Villa, maar hij vond Pinto op zijn weg.   Aan de overkant bleef Celta voor gevaar zorgen.  Een poging van Baiano eindigde in het zijnet en Canobbio trapte van op afstand naast.  Na een veelbelovend openingskwartier ging de Galicische storm even liggen en Valencia herstelde het evenwicht wat. Celta bleef wel de meest aanvallende ploeg, maar het was toch Valencia dat de score opende.  Op een vrije trap van Villa kopte Navarro de 0-1 tegen de netten.  Lang duurde dat feestje echter niet.  Celta reageerde immers en vijf minuten na het openingsdoelpunt trapte Baiano vanuit een scherpe hoek de gelijkmaker voorbij Cañizares.  In blessuretijd werd het zelfs nog bijna 2-1.  Verdediger Tamas kopte op een corner net naast.

Valencia kwam in de tweede helft iets beter voor de dag.  Toch was het Celta de Vigo dat al snel op voorsprong kwam.  Een schot van Iriney week af en verraste Cañizares.  Vier minuten leek het zelfs helemaal over en uit voor Valencia.  Canobbio probeerde het van op grote afstand en blunderende Cañizares zag de 3-1 in zijn doel rollen.  De bezoekers bleven echter niet bij de pakken zitten en Villa ging nog eens zijn kans.  Opnieuw lag doelman Pinto in de weg.  Aan de overkant kon Nuñez Valencia de doodsteek geven.  Hij trof echter de buitenkant van de paal en het was integendeel Valencia dat scoorde.  Na een defensieve flater van Lequi profiteerde de ingevallen Morientes om de aansluitingstreffer fraai voorbij Pinto te schieten.  Twee minuten later kreeg Villa nog een kans op de gelijkmaker, maar vanuit een korte hoek kon hij doelman Pinto opnieuw niet verschalken. In een aangename slotfase kregen beide teams nog wat kansjes.  Pinto moest in de slotminuten zijn klasse nog maar eens tonen op een hard schot van Edu.  Het werd het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd, op een tweede gele kaart voor Gavilán na.  Celta hield uiteindelijk verdiend de drie punten thuis, een heuse opsteker na een tegenvallende start.  Valencia moet deze partij zo snel mogelijk vergeten en zich concentreren op de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar.