Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV doet het in het slotkwartier
Dirk Pieters

PSV deed zondagmiddag een goede zaak in het klassement. Het zag er lange tijd niet goed uit voor de ploeg van Ronald Koeman, maar in het slotkwartier scoorde PSV nog vier doelpunten.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Roda JC. Al na vier minuten stond de ploeg uit Kerkrade op voorsprong. Davy de Fauw bracht de stand op een verrassende 0-1. Na het openingsdoelpunt kropen de bezoekers terug en lieten ze het initiatief aan de thuisploeg. Toch geraakte de ploeg uit Eindhoven niet voorbij de stugge verdediging van Roda.

Na de pauze bleef PSV op zoek naar een opening, maar het duurde erg lang alvorens er eindelijk een doelpunt viel. Een kwartier voor tijd bracht invaller Jefferson Farfan de score in evenwicht: 1-1. Toen ging het allemaal heel snel. Amper één minuut later moest Roda met tien verder na een rode kaart voor Roda-verdediger Jan-Paul Saeijs. Dat was het moment voor PSV om helemaal over de bezoekers te lopen. In dertien minuten tijd scoorde de thuisploeg nog drie doelpunten. Eerst bracht Alex de 2-1 op het bord en even later zorgden Ismail Aissati en Roy Beerens voor de 4-1 eindstand.

Door deze overwinning staat PSV op een derde plaats op twee punten van Ajax. Roda JC staat nog op een mooie zesde plaats op drie punten van PSV. [AN]