feyFeyenoord
2-0
2-1
2-2
45' Theo Lucius (pen)
Datum: 15/10/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Mandemakers Stadion
Feyenoord blijft steken in RKC
Jimmy Wouters

Het zag ernaar uit dat Feyenoord op weg terug was, maar tegen RKC moesten de Rotterdammers genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Al in de eerste minuut kreeg Charisteas een uitstekende mogelijkheid, maar de Griek miste onbegrijpelijk. RKC nam vervolgens het initiatief in handen. De Rotterdammers gaven de thuisploeg te veel ruimte waardoor van Diemen en Reuser nog voor het halfuur voor de dubbele voorsprong konden zorgen.

Toch kwam Feyenoord onverwacht nog terug in de wedstrijd. Eén van de eerste gevaarlijke Rotterdamse aanvallen leverde meteen een doelpunt op via Boussaboun. De bezoekers kwamen voor rust zelfs nog op gelijke hoogte nadat Lucius vanop de stip scoorde.

Na de pauze zakte het spelpijl weg en wisten beide ploegen de weg naar het net niet meer te vinden. [AN]