Speeldag: Speeldag 8
Stadion: DSB Stadion
PSV in één helft voorbij AZ
Geert Bukkems

PSV heeft vanmiddag een belangrijke uitoverwinning geboekt in het DSB Stadion tegen AZ. Op het eerste zicht leek het een zware wedstrijd te worden voor de Eindhovenaren, maar na één helft bleek dat wel anders: PSV stond al met 0-3 voor. In de tweede helft scoorde AZ nog wel een keer tegen, maar dat veroorzaakte geen schade aan de overwinning van PSV.

PSV begon sterk in het DSB Stadion tegen een jong AZ. Dit leidde al snel tot een voorsprong voor de Eindhovenaren: Manuel Da Costa kopte na twaalf minuten in zijn eerste competitieduel ook meteen zijn eerste doelpunt binnen en zo was het 0-1 voor PSV.

Toen AZ al met het hoofd in de rust was, maakte PSV uiteindelijk vlak voor het rustsignaal het karwei af. De Eindhovenaren maakte in korte tijd de 0-2 en 0-3. Edison Méndez maakte zijn vierde van het seizoen en Arouna Koné opende zijn rekening voor dit seizoen ook met een goed schot, waarbij AZ-doelman Joey Didulica blunderde.

Na rust ging PSV op zoek naar de 0-4. Deze viel echter niet en de Eindhovenaren vonden het wel goed. AZ begon toen ook wat kansjes te krijgen en Demy de Zeeuw was de eerste die profiteerde: hij scoorde op aangeven van aanvoerder Shota Arveladze.

AZ probeerde daarna nog verder terug te komen, maar de Alkmaarders slaagden daar niet in en het bleef 1-3 voor de Eindhovenaren.

Belgen op het veld:

Bij PSV stond Timmy Simons de gehele wedstrijd op het veld.

Bij AZ speelde Maarten Martens zevenenvijftig minuten mee, alvorens hij vervangen werd door Danny Koevermans. Een Belg die wel de hele wedstrijd in het veld stond, was Moussa Dembélé. Ondanks de kansen die hij kreeg, wist hij niet tot scoren te komen. [AN]