West Ham laat zich verrassen
Yves Dekoning

Chesterfield - West Ham 2-1

West Ham ligt al uit de League Cup. De Londense club uit de Premier League verloor verrassend van Chesterfield. De ploeg uit League One vocht er voor en trok aan het langste eind.

De wedstrijd kon niet beter starten voor West Ham. In de derde minuut kwamen de bezoekers reeds op 0-1 via Marlon Harewood. Hij trapte een volley schitterend binnen en leek de Hammers op weg te zetten naar een vlotte zege. Chesterfield knokte zich echter terug in de wedstrijd en kwam kort na rust verdiend terug op gelijke hoogte. Een schot van de indrukwekkend Caleb Folan werd nog gekeerd door doelman Robert Green, maar Colin Larkin werkte de rebound in doel.

Hierna kon het duel alle kanten uit. Bobby Zamora was er twee keer erg dicht bij voor West Ham, maar de verdediging speelde steeds nerveuzer. Vier minuten voor tijd scoorde uitblinker Folan het beslissende doelpunt. Nadat hij de bal koelbloedig onder Green binnen schoof, konden de thuisfans uitzinnig feestvieren. Chesterfield mag zich opmaken voor de volgende ronde van de League Cup, West Ham blijft met een zware kater achter.