Stadion: Goodison Park
Luton te zwak voor Toffees
Yves Dekoning

Everton - Luton 4-0

Everton heeft vlot de maat genomen van Luton. De ploeg uit The Championship ging met 4-0 zwaar de boot in.

Everton mocht na 21 minuten spelen al een eerste keer juichen. Op aangeven van Joleon Lescott kopte Tim Cahill de 1-0 tegen de netten. Er stonden exact 33 minuten en 33 seconden op het bord toen de Toffees op 2-0 kwamen na een owngoal van Keith Keane. Net voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van diezelfde Keane. Gelukkig voor hem redde doelman Marlon Beresford de penalty van Mikel Arteta.

Na de pauze kon Everton de voorsprong toch verder uitdiepen. De 3-0 kwam van de voet van James McFadden. Dit keer kwam de assist van Cahill. In de slotfase mocht ook invaller Victor Anichebe zijn goaltje meepikken.