Speeldag: Ronde 3
Villa in drie keer voorbij Leicester
Yves Dekoning

Leicester - Aston Villa 2-3

Aston Villa had verlengingen nodig om voorbij Leicester te geraken. Pas na 118 minuten spelen viel de beslissing toen de bezoekers voor de derde keer op voorsprong kwamen.

Aston Villa nam een vliegende start. Juan Pablo Angel tikte na vijf minuten voetbal de 1-0 binnen. In de 38ste minuut maakte Richard Stearman er 1-1 van. De Villains kwamen via Gareth Barry opnieuw op voorsprong. Hij kon vanaf de penaltystip doelman Paul Henderson verschalken. Zeven minuten voor affluiten bracht Patrick Kisnorbo Leicester terug op gelijke hoogte. Hij kopte een hoekschop knap binnen.

In blessuretijd mocht Barry opnieuw een strafschop trappen. Dit keer trok Henderson echter aan het langste eind. Uiteindelijk trok Villa toch aan het langste eind. Gabriel Agbonlahor scoorde en stuurde zo de ploeg uit Birmingham naar de vierde ronde van de League Cup