Competitie: League Cup
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Ewood Park
Chelsea wint knap in League Cup

Chelsea heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de League Cup na een knappe 0-2 overwinning bij Blackburn. Joe Cole en Kalou zorgden voor de doelpunten.

Bij Chelsea werden Ricardo Carvalho, Lampard, Shevchenko en Drogba aan de kant gelaten. Zo kwamen onder andere Geremi, Kalou en Cole in de basis. Heel vroeg in de partij ging Nonda met de bal aan de haal. Hij probeerde het van ver, maar zijn schot dwarrelde naast. Ook de bezoekers kregen meteen een goeie mogelijkheid. Geremi kwam goed naar binnen. Zijn lage voorzet werd door Kalou naast geduwd. Na tien minuten kon ook Robben op doel besluiten. Friedel had een goeie voetreflex in huis. Aan de overkant zette Nonda Boulahrouz opzij. Hilario schoot zijn verdediger ter hulp met een goeie redding. Robben was de bedrijvigste man op het veld. McEveley had het bijzonder moeilijk tegen de Nederlander. Hij sneed opnieuw naar binnen, maar nu werd zijn schot afgeblokt. Niet veel later mocht diezelfde Robben een hoekschop trappen. Essien kon afdrukken aan de tweede paal, maar Friedel stond goed gepositioneerd. Ook Ballack kreeg het leer goed toegespeeld van Robben. De Duitser mikte naast de kooi van Friedel. De laatste mogelijkheid was voor Gamst Pedersen. Zijn vrije trap ging via Hilario tegen de dwarsligger.

De tweede helft was amper begonnen of Gamst Pedersen moest geblesseerd het veld verlaten na een duel met Boulahrouz. Vijf minuten later stond de 0-1 op het bord. Kalou zette McEveley in de wind en vond Cole voor doel, die heerlijk scoorde met een hakje. Op het uur kwam Lampard Ballack vervangen. De middenvelder vond meteen Robben, maar zijn pas op Kalou was net niet goed genoeg en weg kans. Een kwartier voor tijd claimde Chelsea een strafschop. Opnieuw Robben zette zich door tot in het strafschopgebied. De Nederlander werd neergeduwd door Khizanishvili, maar de ref liet begaan. Vijf minuten later was het toch raak. Friedel pareerde een schot van Wright-Phillips, maar Kalou was goed gevolgd en besliste de partij. De regerende kampioen kwam niet meer in de problemen en stoot door naar de volgende ronde.