Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV scoort zeven keer tegen Sparta
Dirk Pieters

Woensdagavond stond de negende speeldag in de Nederlandse competitie op het programma. PSV won daarin zijn thuiswedstrijd met zware 7-0 cijfers van Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren waren veel te sterk voor een erg zwak Sparta dat nooit in de wedstrijd kwam en enkel maar aan verdedigen kon denken.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor PSV. Al na vier minuten zorgde Arouna Koné voor de 1-0. De PSV-spelers kregen vanaf de beginfase teveel ruimte en daar maakte Jefferson Farfan handig gebruik van. Hij bracht met twee treffers de stand op 3-0. Nog voor de rust zorgde Koné, ook met zijn tweede van de avond, voor de 4-0 ruststand.

Ook na de pauze bleef PSV Sparta tegen het eigen doel drukken en zag het er naar uit dat de 4-0 nog te weinig was. De wedstrijd was al gespeeld, maar PSV wou voor meer gaan. In de 78e minuut zorgde Michael Reiziger voor de 5-0. Amper drie minuten later waren de thuissupporters opnieuw aan het feest. Jefferson Farfan scoorde zijn derde van de avond en bracht zo de stand op 6-0. In blessuretijd zorgde onze landgenoot Timmy Simons voor de 7-0 eindstand van op de stip. [TH]