Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça efficiënt voorbij Recreativo
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft in eigen huis Recreativo Huelva met 3-0 verslagen.  Ondanks de duidelijke cijfers, speelde de landskampioen niet overtuigend.  De Catalanen wonnen vooral op basis van hun efficiëntie en kenden ook het nodige geluk toen ze dankzij een twijfelachtige penalty de score konden openen.  Ronaldinho speelde alweer niet schitterend, maar scoorde wel twee keer.

Barça-coach Rijkaard startte met Marquéz, Edmilson en Giuly in de basis. Thuram en Iniesta werden naar de bank verwezen, terwijl Messi geblesseerd was.  Bij de bezoekers startten Sinama Pognolle en Javi Guerrero op de bank.  Toch kwam Recreativo ambitieus uit de startblokken en al in de eerste minuut kreeg het een uitstekende kans.  Valdés was echter goed bij de les en hield de poging van Calle uit zijn doel.  Het duurde even voor Barcelona echt voor gevaar kon zorgen.  Pas in de 22e minuut kwam de thuisploeg eens dreigen.  Gudjohnsen gaf echter geen goed vervolg aan een knappe actie van Giuly.  Enkele minuten later kwam het keerpunt van de partij.  Scheidsrechter González Vázquez kende een twijfelachtige penalty toe aan Barça na een vermeende fout van Mario op Gudjohnsen.  De tot dan toe onzichtbare Ronaldinho zette de strafschop om en bracht zo zijn team ietwat onverdiend op voorsprong.  Recreativo liet de kopjes wat hangen na deze treffer en Barcelona kreeg in de eerste helft nog enkele kansen om de score op te drijven. Marquéz en Gudjohnsen vonden de weg naar de netten echter niet.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter voor de dag.  Ronaldinho’s ster schitterde nog eens, hoewel bleekjes, toen hij een voorzet van Sylvinho voorbij Laquait kopte. Enkele minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld.  Op aangeven van Belletti scoorde Xavi zowaar met het hoofd en zette zo de beslissende 3-0 eindstand op het bord.  Een kwartier voor het einde probeerde Ronaldinho het nog eens, maar Laquait was bij de pinken.  In de slotfase kwam ook Recreativo nog een paar keer dreigen.  De verdiende eerredder zat er echter niet meer in.  De Andalusiërs konden met opgeheven hoofd naar huis terugkeren, terwijl Barcelona ondanks de overwinning met kopzorgen de wedstrijd tegen Chelsea moet tegemoet kijken.