Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Woudestein
Excelsior grijpt punt in de slotfase
Jimmy Wouters

Excelsior is er op de valreep nog in geslaagd een puntje uit de brand te slepen tegen Vitesse. In de toegevoegde tijd knalde invaller Johan Voskamp de 2-2 gelijkmaker voorbij doelman Harald Wapenaar.

Beide ploegen maakten er een mooie pot voetbal van en op basis van hun inzet verdiende ze alle twee het punt. Voor rust leek Vitesse echter op weg naar een eenvoudige zege. Rond het half uur zorgden Pryor en Lazovic binnen enkele minuten  voor een 0-2 voorsprong. Lazovic maakte het zijn ploeg echter onnodig moeilijk door vijf minuten voor rust na te trappen op Zijm, waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen.

Na rust trok Excelsior het initiatief naar zich toe. De Rotterdammers hadden licht overwicht en kwamen op het uur via een penalty van Bruins terug in de wedstrijd. Vitesse stuikte vervolgens volledig in mekaar. Excelsior bleef drukken, maar moest tot diep in blessuretijd wachten alvorens Voskamp de gelijkmaker op het bord kon zetten.