Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Nou Estadi.
Real Madrid voorkomt afgang
Dirk Pieters

Real Madrid kwam zaterdagavond met de schrik vrij op het veld van Gimnástic de Tarragona. De topclub kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar zorgde voor een ommekeer in de tweede helft. Zo won het uiteindelijk zonder problemen van de enthousiaste Spaanse promovendus.

De wedstrijd bleef lange tijd op slot zitten tot Fabio Cannavaro na een half uur een overtreding maakte. De Italiaan maakte een fout op Ariza Makukula, die makkelijk neerging in het strafschopgebied. Abel Buades zorgde van op de stip voor de verrassende 1-0 voorsprong. Vlak voor de rust zorgde Roberto Carlos, met een schitterende vrije trap, nog voor de gelijkmaker; 1-1.

Na de pauze zagen we een heel ander Real Madrid. Het leek alsof de spelers van Real een serieuze uitbrander hadden gekregen in de kleedkamer. Want vier minuten na rust konden de bezoekers opnieuw vieren. Het was Iván Helguera die uit een corner geheel vrij kon inkoppen en zijn ploeg zo op voorsprong bracht. Helemaal aan het einde van de wedstrijd nam Robinho alle twijfels weg.  Hij schoot, op aangeven van Sergio Ramos, de bal mooi met een volley in doel; 1-3

Door deze overwinning staat de Koninklijke één punt voor op Valencia en blijft het twee punten achter op koploper Barcelona. [CA]