Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Van kwaad naar erger bij KVSK United
Niels Hendriks

Zaterdagavond kreeg KVSK United de buren van Dessel Sport op bezoek aan de Gestelsedijk. Dessel won de Kempense derby van een erg zwak KVSK United dankzij twee erg late doelpunten. Bij United mag er nu toch wel van een crisis gesproken worden.

Voor de wedstrijd viel er heel wat te beleven, zo werd de jeugd van United voorgesteld met hun nieuwe uitrusting en was er vuurwerk om de vernieuwde verlichting in te huldigen. Ook de geblesseerde Harald Pinxten werd een hart onder de riem gestoken door zijn fanclub. Na bijna tien minuten wedstrijd moest De Condé het veld geblesseerd verlaten, in zijn plaats kwam Haagdoren die lang twijfelachtig was. De eerste echte kans van de partij was voor Ode Thompson, maar zijn schot werd gered door Van Hoof. Verdere kansen kwamen er niet voor de thuisploeg, Dessel hoopte op een goede counter maar was niet gevaarlijk. Vlak voor rust kwam United twee maal erg dicht bij de openingstreffer. Eerst zag Haagdoren zijn schot gered door Van Hoof en enkele minuten later trof de kopbal, van opnieuw Haagdoren, de lat.

In de tweede helft viel er nog minder te beleven dan in de eerste helft. KVSK United slaagde er veel te weinig in om druk te ontwikkelen en gevaarlijk te zijn. Een klein kwartier voor het einde van de partij mocht Waligora van de bank komen. Even later bracht hij met een mooie pas Thompson voor doel, maar zijn schot trof het zijnet. De wedstrijd leek af te stevenen op een logische 0-0 totdat Dessel één minuut voor tijd een penalty kreeg. Ref Breda was kop van jut bij de thuissupporters, maar de fout van Delande was wel degelijk binnen het strafschopgebied. De penalty werd weliswaar gemist en de rebound belandde op de paal, maar de ingevallen Bula Bula kon de bal alsnog tegen de netten koppen. En het werd zelfs nog 0-2 voor Dessel via Persa.

Bij KVSK United gaat het van kwaad naar erger. Enkele weken terug werd er vooral gefaald voor doel, maar ook het spelpijl liet vandaag erg te wensen over. Na deze thuisnederlaag mag er toch van een crisis gesproken worden bij de Noord-Limburgers. Dessel doet een uitstekende zaak en komt voorlopig op een achtste plaats terecht.