Speeldag: Speeldag 10
Stadion: DSB Stadion
AZ maakt brandhout van Utrecht
Jimmy Wouters

AZ heeft voor de tweede keer dit seizoen kunnen winnen in het eigen DSB- stadion. Net als in die vorige wedstrijd, kleineerde de ploeg van trainer Van Gaal de tegenstander. Nu was FC Utrecht het kind van de rekening (einduitslag 5-1).

AZ domineerde van begin af aan de wedstrijd. FC Utrecht had zondagmiddag totaal niets in te brengen tegen de heerschappij van de Alkmaarders. Uitblinker was Maarten Martens. De jonge Belg was vrijwel bij alle doelpunten betrokken.

Het was slechts een kwestie van tijd alvorens AZ de score wist te openen. Halverwege de eerste periode liet Schaars met een mooie vrije trap doelman Vorm kansloos. Het mocht echter een wonder heten dat AZ voor rust maar tot een doelpunt kwam.

Na de pauze bleef de thuisploeg domineren. De Utrechtse weerstand werd werkelijk tot een bijrolletje gedegradeerd. AZ tracteerde het publiek op nog vier extra treffers van Arverladze, Mendes Da Silva (2X) en Maarten Martens. Marc-Antoine Fortuné mocht in de laatste minuut vanop de stip alsnog milderen: 1-5.