Datum: 29/10/2006 18:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
Racing Genk wint de derby

Racing Genk blijft ook na de derby alleen leider in de eerste klasse. Het won op het veld van Sint Truiden met 1-2. Een laat eigen doelpunt in de eerste helft bezorgde Racing Genk de drie punten. Sint Truiden speelde zeer verdienstelijk maar bleef met lege handen achter. Het staat nog steeds voorlaatste met zeven punten uit tien wedstrijden.

Na de eerste kans van de wedstrijd, na vijftien minuten, was het meteen raak. Een mooie aanval van Racing Genk belandde op het hoofd van Ljubojevic die er met een kopbal 0-1 van maakte. Na het openingsdoelpunt kwam Sint Truiden beter in de wedstrijd, maar echte kansen kreeg het niet. Pogingen van Chimedza en Sishuba gingen over en naast. Iets over het halfuur lukte het dan toch voor de thuisploeg. Sishuba verstuurde een schitterende assist naar Van Houdt die de bal mooi tegen de netten trapte. De slotfase van de eerste helft was nog voor Genk. Eerst schoot Bosnjak op doelman Deelkens, maar vlak voor de rust werkte Sander Debroux een hoekschop in eigen doel; 1-2.

Sint Truiden begon goed aan de tweede helft met enkele uitstekende mogelijkheden. Eerst mocht Henri Munyaneza alleen op doelman Bailly afgaan, maar zijn schot ging naast. Even later mocht Van Houdt uithalen, maar ook zijn schot was niet tussen de palen. Nog was het niet gedaan. Munyaneza probeerde het met een lob, maar zijn poging kwam op de dwarsligger terecht. Het laatste halfuur kwam eraan, maar daar moest de thuisploeg met tien aan beginnen. Cephas Chimedza maakte een vuile fout op Alex Da Silva en mocht terecht gaan douchen. In de slotfase kroop Genk helemaal achteruit en kreeg STVV kans op kans. Marco Nijs bracht de bal voor, maar Stolica kreeg de bal er niet in. In de allerlaatste minuut schoot Stolica nog op de onderkant van de lat en kreeg Sebastien Pocognoli nog een tweede keer geel. Het bleef 1-2. [TH]