Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Allianz Arena
Bayern gekwalificeerd ondanks gelijkspel

Bayern München heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League. Daarvoor had het genoeg aan een 0-0 gelijkspel thuis tegen Sporting Lissabon.

Het was een open duel waarbij beide ploegen volop hun kans gingen. Bayern miste heel wat talent door onder andere blessures. Zo kon Magath geen beroep doen op namen zoals Lucio, Deisler, Hargreaves, Podolski en Van Bommel. Bayern München begon het best aan de wedstrijd en drukte naar voor. Dat resulteerde vooral in gevaar via de bedrijvige Santa Cruz en Makaay die de doelman van de bezoekers enkele keren kon testen. Sporting Lissabon kon slechts sporadisch dreigen, maar verder dan een schot van Liedson voorlangs kwam het niet.

Ook in de tweede helft was het vooral Makaay die kon dreigen. Een botsende bal vond geen doel. Aan de overkant kon Yannick bijna aan de bal, maar onze landgenoot Van Buyten ontzette de bal net op tijd. Sporting Lissabon was toch iets gevaarlijker in de tweede helft. Toch kwam het volgende gevaar van de thuisploeg. Een schot van Santa Cruz moest gepareerd worden door Ricardo. Het laatste echt grote gevaar kwam van Moutinho. Hij schilderde een vrije trap op de lat.