Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Barça laat kostbare punten liggen
Dave Sentobin

Barcelona liet gisteren kostbare punten liggen in het Riazor-stadion van Deportivo. De thuisploeg leed wel voor het eerst dit seizoen puntenverlies in eigen huis. Verder won Levante makkelijk van hekkensluiter Real Sociedad en Mallorca en Atlético deelden de punten.

Deportivo-Barcelona

De thuisploeg startte met beduidend meer Catalanen in de basis dan de Catalaanse trots, Barcelona. Caparrós koos voor Lopo, Capdevila, Sergio, Verdú en Cristian in de basis. Bij Barça hield enkel Valdés de Catalaanse eer hoog. Depor zette de leider goed vast en maakte Ronaldinho, Messi, Deco en Saviola zonder al te veel moeite onschadelijk. El conejito versierde net voor rust wel een penalty. Ronaldinho – die vijf minuten eerder misschien wel rood had moeten krijgen voor een gemene trap – nam plaats achter de bal en schoot de elf meter voorbij doelman Aouate. Dat was ook het eerste schot van Barça tussen de palen.

Na rust kwam Deportivo nog heviger uit de kleedkamers en trachtte de mannen van Rijkaard onmiddellijk bij de keel te grijpen. Pas toen Caparrós Estoyanoff bracht, begon de partij echt te kantelen. Zijn gemeten voorzetten zorgde voor paniek in de Barça-verdediging. Halverwege de tweede helft floot scheidsrechter Medina Cantalejo alweer een penalty, nu in het voordeel van de Galiciërs. Valdés redde de trap van Estoyanoff nog, maar Juan Rodríguez stond klaar om binnen te tikken. Cristian kreeg nog een dot van een kans, maar zijn kopbal ging naast. Deportivo laat voor het eerst punten liggen in eigen stadion, Barcelona laat kostbare punten liggen. Sevilla kan vanavond over Barça wippen naar de eerste plaats.

Mallorca-Atlético

Real Mallorca en Atlético Madrid speelden gisteren in een zwakke partij 0-0 gelijk. Er vielen weinig kansen te noteren aan beide kanten. De thuisploeg was iets beter dan de Madrileense formatie, maar kon niet echt dreigen. Enkel een volley van Arango streelde het doelkader. Even na rust mocht el Kun Agüero toch nog invallen. In de 40 minuten die hij speelde zorgde hij voor meer dreiging dan de rest van de ploeg de hele wedstrijd. Net voor affluiten raakte Tristán net niet bij een bal die de doodsteek voor Atleti had kunnen zijn. De Madrilenen konden al vier partijen niet meer winnen en Mallorca blijft naarstig op zoek naar een doelpunt.

Levante-Real Sociedad

Op een slechte bespeelbare speelmat – door de hevige regenval en het concert van Bruce Springsteen – won Levante gisteravond van rode lantaarn Real Sociedad. In een eerste helft met niet al te veel kansen bracht de Kameroener Meyong Ze net voor rust de thuisploeg op voorsprong. Na rust waren de mannen van Lotina verplicht om risico’s te nemen en namen de partij in handen. De kansen bleven echter uit voor de Basken. Net voor tijd zorgde Courtois op aangeven van Tomassi voor de doodsteek. Real Sociedad heeft nu officieel de slechtste start sinds het seizoen 1997-1998 toen deed Sporting het nog slechter.