Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lorzestadion
Dessel wint gemakkelijk van Waregem
Bart Hermans

Dessel won zaterdagavond met 4-1. Voor de Kempenaars scoorden Thijs tweemaal,Grozdanic en Persa. De eerreddende treffer voor de West-Vlamingen werd gescoord door Deloof.

Dessel en Waregem speelden vorig seizoen nog in de eindronde tegen elkaar. Toen wonnen de West-Vlamingen en leek Dessel af te zakken naar derde klasse. Maar door de gevallen Geel en La Louviere konden de Kempenaars toch in tweede blijven.
In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden was het niet echt een hoogstaande wedstrijd in het Lorzestadion. Net na het halfuur bediende Grozdanic kapitein Ken Thijs, deze aarzelde niet en scoorde de 1-0. Vlak voor rusten leek de wedstrijd al beslist toen Grozdanic op aangeven van Tibari de 2-0 achter doelman Vergote in doel werken.

Na een paar minuten in de tweede helft kon de Waregem-goalie zich terug omdraaien. Thijs kon een gemeten voorzet van Tibari binnenkropen. Dessel liet Waregem wat komen en daardoor kon Waregem via Deloof nog tegenscoren. De West-Vlamingen geloofden er nog in en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar een kwartier voor het einde was het alweer Tibari die een assist gaf, de voorzet van Tibari werd aan de tweede paal binnengekopt door Persa.

Dessel haalt zo een negen op negen en stijgt naar de zevende plaats in het klassement. Klein minpuntje bij de thuisploeg is wel dat Thijs en Persa hun derde gele kaart pakten en volgende speeldag geelgeschorst zijn. Waregem blijft laatste met amper 3 op 33.