Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Veltins-Arena
Bayern raapt punt tegen Schalke
Philippe Crols

De topper van de afgelopen speeldag was zonder enige discussie Schalke 04-Bayern München. Beide ploegen verdeelden zondagavond de puntjes onder mekaar. Schalke verdiende wel meer, maar het gaf een 2-0-voorsprong uit handen en vergat de kansen de eerste helft af te maken. Zo blijft het bovenaan ongeveer status quo.

Bayern had voor deze wedstrijd al drie uitpartijen achter elkaar verloren en begon dus niet met zoveel vertrouwen aan de partij. Schalke was ook niet denderend bezig, maar begon wel hevig. Het openingskwartier was nog niet volledig weggetikt of de thuisploeg stond op voorsprong. Varela was de man die het voorbereidende werk deed en Lövenkrands werkte het af, 1-0. Nog niet zo heel veel later verdubbelde Schalke de voorsprong. Een heerlijk schot van Kobiashvili verdween achter Kahn in doel, 2-0 en Bayern leek het noorden helemaal kwijt te zijn. Op het halfuur kreeg Kuranyi dan de kans om het helemaal af te maken, maar dat deed hij niet en dat zou Schalke later nog zuur opbreken. Na een niet zo goed optreden van doelman Neuer maakte Ottl er vlak voor rust 2-1 van. Meteen ook de ruststand en daarmee mocht Bayern zeer tevreden mee zijn, want 4-1 of 5-1 was niet overdreven geweest.

Net na rust maakte Bayern zelfs gelijk. Roy Makaay bewees weer eens zijn waarde voor de landskampioen. Hij zorgde voor de 2-2. Nadien trok Bayern zich weer terug en kreeg Schalke opnieuw het initiatief. Echt groot gevaar leverde dat wel niet meer op als we enkele pogingen van Rafinha en Bordon buiten beschouwing laten. Bayern stak nog maar zelden zijn neus aan het venster. Het bleef echter 2-2 zodat Stuttgart de grote winnaar van de speeldag wordt.