Speeldag: Speeldag 11
Stadion: De Kuip
Feyenoord aan een goede reeks bezig
Dirk Pieters

Het lijkt stilaan beter te gaan met Feyenoord. Na de zware nederlaag tegen Ajax gaat het weer de goede kant op met de Rotterdamse club. Ook zondagmiddag won het op eigen veld met 2-1 van Vitesse. Theo Lucius zorgde een kwartier voor tijd voor het winnende doelpunt.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam dan ook na twintig minuten verdiend op voorsprong. André Bahia zorgde na een hoekschop van Theo Lucius voor de 1-0 voorsprong. De Braziliaan speelde een goede eerste helft. Na de openingstreffer stak ook Vitesse de neus aan het venster, maar doelman Henk Timmer stond goed te keepen.

In de tweede helft kreeg Feyenoord een klap te verwerken. Ex-Feyenoorder Danko Lazovic bracht Vitesse op gelijke hoogte. Hij pakte de bal knap aan en schoot het leer voorbij Timmer. Toch gaf Feyenoord zich niet gewonnen, want twintig minuten voor tijd kwam het opnieuw op voorsprong. Theo Lucius wist een voorzet van Nick Hofs met het hoofd in doel te verlengen; 2-1. Het doelpunt kwam er wel tegen de gang van het spel in. Vitesse voetbalde goed mee, maar kon geen doelpunten meer maken. Zo bleef het in de Kuip 2-1 voor Feyenoord.

Door deze overwinning komt Feyenoorde op de zesde plaats te staan in de rangschikking. Vitesse blijft staan waar het stond, op de veertiende positie. [TH]