Stadion: St. Andrews Stadium
Pyrrusoverwinning voor Reds

Birmingham - Liverpool 0-1

Liverpool heeft nipt gewonnen van Birmingham. Na een zware partij trok het veredeld B-team van Liverpool aan het langste eind.

Reeds na 26 minuten spelen verloor Liverpool Mohammed Sissoko met een schouderblessure. Net ervoor had aanvoerder Robbie Fowler de beste kans van de match de nek omgewrongen. Ook Birmingham kreeg kansen, maar Jerzy Dudek hield zijn netten schoon. Vlak voor rust maakte Daniel Agger er 0-1 van. De bal raakte niet weg na een hoekschop en de Deen knalde hoog en droog binnen.

Na het interval zocht Birmingham naar de gelijkmaker. De beste kansen vielen echter aan de overkant. Vooral Boudewijn Zenden leverde gevaarlijke acties. Craig Bellamy miste meermaals. Op het uur Redde Maik Taylor zelfs een strafschop van de vinnige aanvaller. Uiteindelijk kwam de thuisploeg niet meer op gelijke hoogte.

Birmingham: Maik Taylor, Kelly, Martin Taylor, Jaidi, Sadler, Larsson, Nafti (Muamba 68), Danns, Gray, Campbell (McSheffrey 58), Jerome (Bendtner 58).

Liverpool: Dudek, Peltier, Agger, Paletta, Warnock, Pennant, Sissoko (Alonso 26), Zenden, Gonzalez, Fowler (Kuyt 72), Bellamy (Guthrie 88).