Speeldag: Speeldag 12
Stadion: BayArena
Bayern wint na waanzinnig slot
Philippe Crols

Bayern München had na de uitschuiver in eigen huis tegen Hannover het een en het ander goed te maken. Niet gemakkelijk als de volgende partij er eentje in en tegen Leverkusen is. Bayern won echter wel, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. In een dolle laatste tien minuten zou de landskampioen het laken uiteindelijk naar zich toe weten te trekken.

De bezoekers kwamen na een dik halfuur een eerste maal op voorsprong. Oudgediende Salihamidzic maakte er 0-1 van. Daarmee zouden beide teams ook gaan rusten. Net na rust was alles weer te herdoen. Het jonge talent Kiessling maakte gelijk voor de thuisploeg. Dan moesten we weer lange tijd wachten op een doelpunt, maar de laatste tien minuten maakten zeer veel goed.

Tien minuten voor tijd maakte Athirson er 2-1 van. Vreugde bij Leverkusen die nog geen vijf minuten later zou omslaan in diepe treurnis. Met nog zeven minuten te gaan kopte Demichelis een voorzet van Sagnol in doel, 2-2. Daar bleef het niet bij, want even later ging Butt niet vrijuit bij een schot van Pizarro. De 2-3 was het gevolg en Leverkusen bleef zo zonder punten achter.