Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Amsterdam ArenA
Simons de held van PSV in topper
Dirk Pieters

PSV deed zondagmiddag een uitstekende zaak door met het kleinste verschil te winnen van Ajax. Onze landgenoot Timmy Simons was de held van de wedstrijd door in de tweede helft het enige doelpunt te scoren.

De ploeg van coach Ronald Koeman speelde afwachtend, maar dat loonde uiteindelijk toch. De Amsterdammers probeerden het vaak langs de flanken, maar de verdediging van PSV stond uitstekend te spelen. De enige echte kans in de eerste helft was voor Jaap Stam, maar de verdediger kreeg de vrije trap niet tegen de netten.

In de tweede helft nam PSV het initiatief een beetje over en kwam het wat scherper uit de kleedkamers. Jan Kromkamp kreeg eerst een goede kopkans en even later belandde een schot van Jefferson Farfan op het dak van het doel. Even later was het toch raak. Jefferson Farfan zette de bal mooi voor en Timmy Simons kon er zijn hoofd tegen zetten; 0-1. PSV leek tevreden met deze kleine voorsprong en kroop volledig terug. In het laatste kwartier kreeg Edison Mendez nog een tweede gele kaart zodat de bezoekers nog even met z’n tienen verder moesten gaan. Toch kwam PSV in de slotfase bijna op 0-2 toen Arouna Koné hard op de paal trapte. Het bleef uiteindelijk 0-1. [TH]