Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Arke Stadion
Twente scoort zeven doelpunten
Dirk Pieters

FC Twente haalde zondagmiddag zwaar uit tegen Groningen. De Tukkers wonnen met een overtuigende 7-1. Door de overwinning tegen Groningen komt Twente op de vierde plaats te staan. Volgende week neemt Twente het op tegen Ajax.

Na een kwartier spelen zorgde N'Kufo voor het openingsdoelpunt. Hij scoorde zijn achtste doelpunt van het seizoen. Het feest duurde niet echt lang want even later bracht Goran Lovre de bordjes opnieuw in evenwicht. Op het einde van de eerste helft kwam Twente opnieuw op voorsprong. Kennedy, zorgde op aangeven van Orlando Engelaar, voor de 2-1 ruststand.

In de tweede helft volgenden de doelpunten elkaar snel op. In de 55e minuut zorgde Kennedy Bakircioglu met zijn tweede doelpunt voor de 3-1. Ook N'Kufo maakt even later zijn tweede doelpunt: 4-1. In de slotfase scoorde Twente nog drie doelpunten. Luke Wilkshire en twee keer Sergio Zijler zorgden voor de 7-1 eindstand. [AN]